Goedemorgen Ton en Trees

Wij zijn vrijdag teruggekomen uit Zuid-Afrika na een geweldige reis. We begonnen in Johannesburg en reisden naar het Noorden. Daarna naar het Timbavatipark en tenslotte een week in jullie huis in het Marlothpark.
Laurika wachtte ons op in het huis en gaf ons een rondleiding. Alles in het huis was keurig in orde en van alle gemakken voorzien. (een grotere spiegel boven de wasbak zou handig zijn!) Het park was erg dor en droog. Dat komt natuurlijk omdat het daar winter is en dan valt er weinig regen. Er gold ook een verbod om tuinen te besproeien i.v.m. watertekort.
We hebben veel dieren bij het huis gezien: giraffen, wrattenzwijnen, zebra’s, impala’s, parelhoenders, veel vogels en natuurlijk de bushbabies. Zelfs het schuwe bosbokje bedelde om brood.
We zijn enkele malen naar het Krugerpark geweest. Fijn dat de ingang zo vlakbij is! Daar hebben we veel wild gezien: alleen het luipaard niet maar wel de prooi in de boom.
Het uitzicht vanuit het Marlothpark op de rivier en het Krugerpark was fantastisch. Het was elke keer weer een verrassing: soms zagen we giraffen, leeuwen, zebra’s en veel olifanten die naar de rivier renden om te drinken. Klap op de vuurpijl waren wel de honderden buffels die gingen drinken. Magnifiek!
We hebben hier enorm van genoten. Wie weet keren we een keer terug om het Marlothpark met groene begroeiing te zien.

Met vriendelijke groeten

Trudie van Zellem