De Panoramaroute, met adembenemende uitzichten over natuurlijke wonderen. De Panorama Route is voor vele bezoekers aan Zuid-Afrika een van de hoogtepunten van hun reis. De route voert je langs zowel cultureel erfgoed als landschappelijke attracties. Onderweg kunnen zowel thrill seekers hun hart ophalen door de aanwezige adventure sports als reizigers die op zoek zijn naar wat meer rustig tijdverdrijf. Je kunt bijvoorbeeld bungee jumpen, abseilen en raften maar je kunt je ook vergapen aan het geweldige uitzicht bij God’s Window (met goed weer kun je tot Mozambique kijken) en aan de prachtige watervallen.

Hoogtepunt is de Blyde River Canyon: een van de langste kloven van de wereld met spectaculaire geologische vormen en de mooiste panorama’s van het land. De route begint bij Lydenburg en eindigt in Hazyview.

Tijdens de route kom je langs het leuke plaatsje Sabie waar veel adventure sports en andere outdoor activiteiten worden georganiseerd. In de buurt van Sabie liggen enkele spectaculaire watervallen als de Bridal Veil Falls en de Graskop Falls.

Ook is daar de oude goudmijnstad Pilgrim’s Rest. In deze plaats lijkt de tijd stil te hebben gestaan want het is een groot nationaal museum geworden waar bezoekers zelf op zoek kunnen gaan naar goud.

Bezoek zeker het Alanglade. Dit statige, Georgian landhuis werd bewoond door verschillende goudmijneigenaren. Nu is het een museum waar je een mooie indruk krijgt van hoe men eind 19e, begin 20e eeuw hier leefde. Graskop is de volgende plaats die langs de Panorama Route ligt. Hier heb je uitzicht over de bergen en hun vrijwel loodrechte hellingen. Dit is tevens de toegangspoort tot de spectaculaire Blyde River Canyon met indrukwekkende natuurverschijnselen als de Pinnacle, God’s Window, de Lisbon en Berlin Falls, Bourke’s Luck Potholes (door wind en erosie uitgeslepen gaten) en de Three Rondavels. Een bezoek aan de Mac-Mac Waterfalls moet zeker niet vergeten worden.

Naast het zien van de schitterende watervallen kun je hier ook hele mooie souvenirs kopen voor thuis. Langs de hele route zijn er verschillende activiteiten te doen en kun je op veel plekken vissen, fietsen vogels kijken, wildlife spotten of gewoon genieten van de schitterende omgeving.

Alle foto’s welke u hier op de website tegenkomt hebben we zelf, of de huurders van ons huis, gemaakt… Dit geeft u dan een levensechte indruk.