Lekker rondrijden door de weelde van het immer mooie Zuid Afrika… Vanuit onze centraal gelegen woning in het Marlothpark wordt dat u wel erg gemakkelijk gemaakt. Hieronder treft u een aantal suggesties aan welke uw dagtrips of zelfs complete rondreizen meer dan compleet maken.

Marloth Park ligt in Mpumulanga, ook bekend als het Lowveld, Marloth Park is ongeveer 80 km van Nelspruit gesitueerd, een grote stad die het dichtste bij het park ligt. Het Park ligt ook 40 km van Malelane en 20 km van Komatipoort.

Mpumalanga
De provincie Mpumalanga (“de plek waar de zon opkomt”) bestaat uit adembenemende landschappen en vele wereldberoemde toeristenattracties zijn er gehuisvest. Het Marloth Park grenst aan het Kruger National Park. De ingang van het Kruger Park bij Crocodile Bridge is binnen een kwartier te bereiken en ook de ingang bij Malelane is niet veel verder weg.

Andere mooie bezienswaardigheden in de omgeving van het park liggen langs de Panoramaroute, met adembenemende uitzichten over natuurlijke wonderen. De Panorama Route is voor vele bezoekers aan Zuid-Afrika een van de hoogtepunten van hun reis. De route voert je langs zowel cultureel erfgoed als landschappelijke attracties. Onderweg kunnen zowel thrill seekers hun hart ophalen door de aanwezige adventure sports als reizigers die op zoek zijn naar wat meer rustig tijdverdrijf. Je kunt bijvoorbeeld bungee jumpen, abseilen en raften maar je kunt je ook vergapen aan het geweldige uitzicht bij God’s Window (met goed weer kun je tot Mozambique kijken) en aan de prachtige watervallen.

Hoogtepunt is de Blyde River Canyon: een van de langste kloven van de wereld met spectaculaire geologische vormen en de mooiste panorama’s van het land. De route begint bij Lydenburg en eindigt in Hazyview.

Tijdens de route kom je langs het leuke plaatsje Sabie waar veel adventure sports en andere outdoor activiteiten worden georganiseerd. In de buurt van Sabie liggen enkele spectaculaire watervallen als de Bridal Veil Falls en de Graskop Falls.

Ook is daar de oude goudmijnstad Pilgrim’s Rest. In deze plaats lijkt de tijd stil te hebben gestaan want het is een groot nationaal museum geworden waar bezoekers zelf op zoek kunnen gaan naar goud.

Bezoek zeker het Alanglade. Dit statige, Georgian landhuis werd bewoond door verschillende goudmijneigenaren. Nu is het een museum waar je een mooie indruk krijgt van hoe men eind 19e, begin 20e eeuw hier leefde. Graskop is de volgende plaats die langs de Panorama Route ligt. Hier heb je uitzicht over de bergen en hun vrijwel loodrechte hellingen. Dit is tevens de toegangspoort tot de spectaculaire Blyde River Canyon met indrukwekkende natuurverschijnselen als de Pinnacle, God’s Window, de Lisbon en Berlin Falls, Bourke’s Luck Potholes (door wind en erosie uitgeslepen gaten) en de Three Rondavels. Een bezoek aan de Mac-Mac Waterfalls moet zeker niet vergeten worden.

Naast het zien van de schitterende watervallen kun je hier ook hele mooie souvenirs kopen voor thuis. Langs de hele route zijn er verschillende activiteiten te doen en kun je op veel plekken vissen, fietsen vogels kijken, wildlife spotten of gewoon genieten van de schitterende omgeving. Het tropische klimaat maakt van

Mpumalanga het hele jaar door een paradijs met onder andere schitterende flora, watervallen, kleurrijke vogels en andere dieren.

Mozambique
Marloth Park is minder dan een uur rijden van Mozambique. Met prachtige stranden, een smeltkroes aan culturen, Portugese invloeden en een prachtige flora en fauna is dit land zeker een bezoek waard.

Eindeloos wandelen op de standen van Tofo, duiken met de prachtigste en grootste vissen die je ooit gezien hebt en een keur aan heerlijke gerechten uit de veelzijdige keuken van het land; Mozambique heeft het allemaal. Deze Afrikaanse natie is nog niet erg toeristisch en veel minder ontwikkeld dan landen als Zimbabwe en Zuid-Afrika, maar dat is nu net de charme. Je voelt je een ontdekkingsreiziger in dit land waar de mensen bekend staan als heel erg vriendelijk en gastvrij en waar het weer altijd goed is, welk jaargetijde je ook uitkiest voor je bezoek.