ZA-Dec-Jan-05-06-(3496)Het Marloth park is een wildpark in het bloeiende hart van Mpumulanga, in het noord oosten van Zuid Afrika. Het park loopt 14 kilometer langs de Crocodile River, wat de grens is van het bekende Kruger wild Park.

In de Crocodile River ziet men krokodillen en nijlpaarden. Ook komen er veel andere dieren om te drinken zoals buffels, olifanten, waterbokken, impala’s en ziet men er allerlei soorten vogels.

In het park staan diverse bungalows op riante stukken grond. De belangrijkste regel in het Marloth park is dat de natuur voorop staat. Daarom staan er in het park geen hekken, zodat ongevaarlijke dieren zoals giraffen, zebra’s, kleine apen, impala’s, bavianen, wildebeesten, kudu’s en wrattenzwijnen vrij rond kunnen lopen.

Het komt dan ook geregeld voor dat deze dieren in je tuin of voor je deur staan. Deze belevenis willen we vaak mee kunnen maken en daarom zijn we erg blij met ons vakantiehuis.

Omdat je in de unieke omgeving in het Marloth park kunt wandelen tussen de wilde dieren, wil men niet dat de gevaarlijke dieren van de Big Five vrij in het Park lopen.

Daarom heeft het park zijn eigen privepark, Lions Spruit. Hier kan je in je eigen auto doorheen rijden of met een ranger in een 4×4 open wagen.

In Lions Spruit is de complete Big five aanwezig en ook andere diersoorten kun je er vinden.